'Ajax ontvangt Franse aanbieding, hoopt op AC Milan'

De Telegraaf: Ajax ontvangt Franse aanbieding en hoopt op bod AC Milan

19 augustus om 09:45
Laatste update: 19 augustus om 09:48

Ajax lijkt Silvano Vos binnen afzienbare tijd van de hand te kunnen doen. Stade Reims heeft zich in Amsterdam gemeld voor de negentienjarige middenvelder.

Reims wil Vos voor één seizoen huren, meldt De Telegraaf. De Franse club, die vorig seizoen op de negende plaats eindigde in de Ligue 1, ziet in de Ajacied een geschikte vervanger voor Amir Richardson, die vorige week naar Fiorentina ging. Ook Ajax zat naar verluidt achter Richardson aan.

Het is geen geheim dat Vos mag vertrekken. Francesco Farioli heeft de middenvelder - net als Owen Wijndal, Benjamin Tahirovic en Naci Ünüvar - te kennen gegeven dat hij geen deel uitmaakt van zijn plannen. Borna Sosa vertrok afgelopen weekend al naar Torino. Na de contractverlenging die Vos kreeg van Sven Mislintat zou hij door bonussen één miljoen euro per jaar kunnen gaan verdienen. Van dat riante salaris wil Ajax af.

Eerder meldde De Telegraaf dat Ajax inzet op een bedrag van meer dan tien miljoen euro voor Vos. Dat lijkt er op dit moment niet in te zitten, zeker gezien het feit dat Stade Reims aanstuurt op een huurdeal. Het bedrag zal kelderen naarmate de transferdeadline in zicht komt.

Ook belangstelling van AC Milan voor Vos

AC Milan zou wel uitkomst kunnen bieden voor Ajax. De Italianen hebben interesse, maar tot dusver werd er alleen geïnformeerd. 'Ajax hoopt dat AC Milan doorpakt en Vos wil kopen', schrijft De Telegraaf. Vos speelde zeventien wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!