VP's Elftal van de Week: NAC hofleverancier na stunt

VP's Elftal van de Week: NAC decimeert Ajax, geen PSV, wel één Feyenoorder

19 augustus om 10:00
Laatste update: 19 augustus om 10:39

NAC Breda is na de stunt tegen Ajax de trotse hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. Lijstaanvoerder PSV ontbreekt, maar Feyenoord, FC Groningen, AZ, Fortuna Sittard, Willem II, Heracles Almelo en Sparta Rotterdam zijn wel van de partij.

Etienne Vaessen (FC Groningen)
Na afloop baalde hij van zijn theatrale gedrag, waarmee hij RKC-spits Oskar Zawada een rode kaart aansmeerde. Maar Vaessen moet vooral trots zijn op zijn puike keeperswerk. Groningen won daardoor met 1-2 in Waalwijk.

Cherrion Valerius (NAC Breda)
Buiten Breda - en waarschijnlijk ook binnen de club - had niemand kunnen bevroeden dat Valerius zich zo goed staande zou houden tegen Ajax. Bij zijn Eredivisie-debuut deed de achttienjarige rechtsback het geweldig.

Leo Greiml (NAC Breda)
Toen hij zondagavond thuiskwam, haalde Greiml niet alleen zijn mobiel en huissleutels uit zijn broekzak, maar ook Brian Brobbey. De Duitser knokte voor iedere centimeter en was goud waard voor NAC.

Jan Van den Bergh (NAC Breda)
Aanvoerder, publiekslieveling en matchwinner in één. Van den Bergh beleefde de perfecte voetbaldag tegen Ajax, dat door zijn rake kopbal in de 91ste minuut onderuit ging in Breda.

Mimeirhel Benita (Heracles Almelo)
Heracles maakte aanspraak op meer tegen PSV en dat was voor een deel de verdienste van Benita, die een dijk van een wedstrijd speelde. Door de van Feyenoord gehuurde rechtsback kwam Noa Lang amper in het stuk voor.

Ringo Meerveld (Willem II)
Een bal in de kruising jagen doe je zó. Meerveld eiste tijdens de zege van Willem II op Go Ahead Eagles de hoofdrol op met een werkelijk schitterende uithaal, waarmee de 21-jarige middenvelder de eindstand op 2-0 bepaalde.

Sven Mijnans (AZ)
Met een afgemeten vrije trap in de verre hoek gidste hij AZ naar de tweede nipte zege van het prille Eredivisie-seizoen. Even later scoorde Mijnans zelfs nog een keer, maar toen stond hij in buitenspelpositie.

Alen Halilovic (Fortuna Sittard)
Halilovic is dit seizoen als Femke Bol uit de startblokken geschoten. Na zijn goal in het openingsweekend was tegen Almere City FC weer raak. Nu moet de Kroaat, die een grijs verleden heeft bij FC Barcelona en AC Milan, dit volhouden.

Calvin Stengs (Feyenoord)
De opmerkelijke transfersoap rond Stengs kreeg zondag een bevredigend einde, toen Stengs met een goal en twee assists doorslaggevend was voor Feyenoord tegen PEC Zwolle. De linkspoot kan weer enkel en alleen aan voetballen denken.

Tobias Lauritsen (Sparta Rotterdam)
De boomlange spits uit Noorwegen bezorgde Sparta in de 91ste minuut een punt in de uitwedstrijd tegen FC Twente. Het was loon naar werken voor Lauritsen, waarvan de Kasteelheren moeten hopen dat hij blijft.

Kristoffer Peterson (Fortuna Sittard)
Het was hoogstwaarschijnlijk geen bewussie, maar Peterson zal de laatste zijn die daar om maalt. Na een moeilijk jaar oogt de oud-speler van FC Utrecht, Roda JC en Heracles Almelo er klaar voor om Fortuna bij de hand te nemen.