Moniz wisselt scheldende jeugdspeler en wordt bekogeld door paraplu

Bizar: Moniz wordt door vader bekogeld met paraplu na wissel van jeugdspeler

19 augustus om 09:26
Laatste update: 19 augustus om 09:32

Een bizar incident in Zwitserland: Ricardo Moniz is als trainer van FC Zürich bekogeld met een paraplu. Deze was niet afkomstig van fans van bekeropponent Zug, maar van een vader van één van zijn eigen spelers.

Het bekerduel verliep vlekkeloos voor de ploeg van Moniz, die vlak voor tijd met 2-0 voor stond op bezoek bij Zug. De ingevallen jeugdspeler Labino Bajrami kreeg langs de lijn instructies van de voormalig trainer van onder meer FC Eindhoven en Excelsior, maar accepteerde de aanwijzingen niet. Hij schold de trainer uit, waarna Moniz besloot om hem meteen weer naar de kant te halen.

"Ineens vloog er een paraplu mijn kant op. Ik voelde 'm langs me heen scheren. Als die paraplu een centimeter hoger of lager kwam, had het verkeerd af kunnen lopen. Dit is een aanslag", vertelt Moniz aan het Algemeen Dagblad. Uiteindelijk bleek de vader van Bajrami de dader te zijn. Hij werd afgevoerd door beveiligers, maar Moniz, die aangifte gaat doen bij de Zwitserse politie, moest eerst gekalmeerd worden door de voorzitter van Zürich. Het duel werd later uitgespeeld.

Onder leiding van Moniz behaalde Zürich de voorrondes van de Conference League, waarin het werd uitgeschakeld door Vitória Guimarães. "Dit is een dieptepunt. Ongelooflijk, want we presteren goed. Ik heb in m'n boosheid en vanuit emotie gezegd dat ik met m'n familie wil overleggen of ik hier wel wil blijven. Maar ik laat me niet zomaar wegjagen", stelt Moniz. "Als zoiets in Nederland gebeurt, wordt een wedstrijd gestaakt. Maar omdat het niet de fans van de tegenstander waren, wilde de scheidsrechter doorspelen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!