Perez kijkt met verbazing naar Ajax

Perez kijkt met verbazing: 'Dat geeft wel aan hoe diep Ajax is gezonken'

19 augustus om 09:13
Laatste update: 19 augustus om 10:07

Kenneth Perez heeft met verbazing gekeken naar de euforie bij Ajax na het winnen van de penaltyreeks tegen Panathinaikos. Er moesten 34 strafschoppen aan te pas komen om  de play-offs van de Europa League te bereiken.

"Ik dacht dat er een huldiging was op het Museumplein, maar die bleek er niet te zijn", reageert Perez cynisch bij ESPN op de euforie in Amsterdam. "Ik vind wel dat donderdag aangeeft hoe diep Ajax is gezonken. Je kwalificeert je voor de play-offs van de Europa League en speelt tegen een best wel slechte tegenstander. Ik snap wel dat de euforie groot is na 34 strafschoppen, maar de explosie van emotie en blijdschap daarna…"

Perez trekt de vergelijking met de situatie van een paar jaar geleden bij Ajax. Tussen 2018 en 2022 wisten de Amsterdammers zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Champions League, terwijl Feyenoord blij was met het doorgaan naar de volgende ronde in de Conference League. "Waarvan Ajax dacht: moet je daar nou blij mee zijn? Ik vind dit echt wel een goed beeld geven van waar Ajax is beland. Wij kennen Ajax allemaal, en dat is tot het stuitende aan toe, als: de Champions League winnen is het doel en voor minder doen we het niet. Dan is dit wel even iets anders.

Presentator Jan Joost van Gangelen doet nog een poging om Perez op andere gedachten te brengen. De presentator vindt het niet zo gek dat Ajax het winnen van zo'n penaltyreeks uitbundig viert. "Het was heel leuk, maar je kunt ook denken: wacht even, wij zijn Ajax, we hebben van een best wel slechte tegenstander verloren (het was 0-1 na 120 minuten, red.) en we moesten strafschoppen nemen. Je mag wel blij zijn, daar niet van. Maar dit was echt extreem wat mij betreft, zeker als je kijkt naar waar ze normaal gesproken voor staan", reageert Perez.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!