Van Praag verspreekt zich over tussenjaar van Ajax

Van Praag verspreekt zich over ambitie van Ajax: 'Directie is leidend'

19 augustus om 08:06

Michael van Praag is teruggekomen op zijn opvallende uitspraak van afgelopen zaterdag in het NH Radio Sportcafé. De voorzitter van de Raad van Commissarissen gaf in het radioprogramma aan dat de Amsterdammers in een tussenjaar zitten.

"Dat was een verspreking en klopt inderdaad niet", zegt Van Praag als hij door De Telegraaf wordt gevraagd naar zijn eerdere uitspraken tijdens het programma. "De directie is leidend."

Eerder gaf technisch directeur Alex Kroes, na de vijfde plaats van vorig seizoen, aan dat hij gefaald zou hebben als Ajax niet bij de bovenste drie weet te eindigen in de Eredivisie. Deze plekken geven recht op tickets voor (de voorronde van) de Champions League.

De nummers 1 en 2 plaatsen zich rechtstreeks voor de groepsfase van het miljardenbal, terwijl de nummer drie een ticket bemachtigt voor de voorronde. Ajax begon vorige week aan het nieuwe seizoen met een 1-0 overwinning op sc Heerenveen, maar in het uitduel met promovendus NAC Breda gingen de Amsterdammers met 2-1 onderuit.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!