Sprintende Ajax-reserves uitgelachen in Breda

Sprintende Ajax-reserves uitgelachen in Breda: 'Niet leuk kan ik je vertellen'

19 augustus om 07:30

De supporters van NAC Breda hadden zondag tegen Ajax (2-1) de tijd van hun leven. Niet alleen door de overwinning, maar ook door de taferelen op het veld na afloop.

De Ajacieden die weinig of geen minuten maakten, waaronder Jordan Henderson, moesten op verzoek van Ajax-trainer Francesco Farioli en zijn staf sprintjes trekken in het Rat Verlegh Stadion. Dat gebeurde onder toeziend oog van veel NAC-fans die hun stoeltje nog niet hadden verlaten. Het tafereel zorgde voor het nodige leedvermaak: bij iedere sprint steeg er cynisch gejuich op vanaf de tribunes.

"Dat is niet leuk, kan ik je vertellen", zegt ESPN-analist Kees Kwakman. "Ik heb met ze te doen." Het brengt een pijnlijke herinnering naar boven. "Ik heb het zelfs een keer moeten doen nadat ik een wedstrijd als basisspeler had gespeeld. Dat was met het oog op de play-offs, omdat we daar een verlenging konden krijgen. Dat was een idee van de toenmalige trainer. Je begrijpt dat ik daar niet helemaal achter stond."

Ajax ging in Breda met 2-1 onderuit en staat nu op drie punten in twee wedstrijden. Komende donderdag wacht alweer de volgende uitdaging voor de Amsterdammers: in Polen staat de eerste ontmoeting met Jagiellonia Bialystok in de play-offs van de Europa League op het programma.