Karim El Ahmadi genadeloos voor PSV-defensie

El Ahmadi vindt PSV-defensie 'niet veel beter' dan die van Eredivisie-laagvliegers

18 augustus om 20:58
Laatste update: 18 augustus om 21:02

Karim El Ahmadi heeft zondagavond bij het ESPN-programma Dit was het Weekend vrij genadeloos afgerekend met de achterhoede van PSV. De oud-middenvelder trekt zelfs de vergelijking met defensies van degradatiekandidaten.  

Het stond vorig seizoen als een huis bij PSV, ook in de achterhoede. Dat is dit jaar, voornamelijk vanwege een groot aantal blessures, vooralsnog anders. Tegen Feyenoord incasseerde Peter Bosz en co. al vier treffers, en ook tegen RKC Waalwijk en Heracles Almelo kreeg het tegendoelpunten. 

"De aanname van Flamingo… Ja, dit soort dingen kunnen echt niet als je bij PSV speelt", begint El Ahmadi zijn betoog als een slechte aanname van de verdediger in beeld komt. "Je helpt hiermee Heracles ook in de wedstrijd. Hier een breedtepass van Ledezma, ook weer heel slecht. PSV is gewoon te kwetsbaar. Ik denk dat ze verdedigend niet veel beter zijn dan wat we nu op de onderste plekken hebben", concludeert de ESPN-analist. 

De oud-speler van onder meer FC Twente en Feyenoord vindt dat PSV middels echt middenveld en de aanval de defensieve problemen kan verbloemen, maar in grote wedstrijden zullen Bosz en co. geheid uitglijden. "Nu verlies je de wedstrijd niet, maar als je straks tegen een grotere tegenstander speelt of in de Champions League, dan kun je niet met dit soort spelers aankomen zetten. Verdedigend was het gewoon heel zwak."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!