Remko Pasveer verdedigt Francesco Farioli

Pasveer verdedigt Farioli: 'Het is te makkelijk, er zit een heel plan achter'

18 augustus om 20:25

Remko Pasveer vindt het te makkelijk om te zeggen dat het roulatiebeleid van Francesco Farioli debet is aan de nederlaag van Ajax bij NAC Breda. De doelman staat pal achter de keuzes van de Italiaanse trainer, die zijn elftal in Brabant weer behoorlijk op de schop gooide. 

Ajax trad donderdagmiddag in Breda aan zonder Steven Bergwijn en Steven Berghuis. Brian Brobbey had zijn eerste basisplaats te pakken. "Snappen zij het rouleren van Farioli wel?", vraagt ESPN-verslaggever Hans Kraay Jr. aan Pasveer. "Ja, dat denk ik wel. Brian en Steven Bergwijn zijn natuurlijk later aangesloten. Om die gelijk voor de leeuwen te gooien, dat is niet goed."

Dat gebeurde vorig seizoen wel in Amsterdam, met een groot aantal blessures tot gevolg. "Het zijn explosieve spelers", vervolgt Pasveer. "Dan is het logisch dat je ze langzaam brengt, en dat zij naar hun fitheid komen. Met Berghuis eigenlijk hetzelfde. Hij komt ook van een blessure, dus die brengen ze ook langzaam. Elke keer meer. Daar zit een heel plan achter. Het is te makkelijk om te zeggen dat we hierdoor punten verliezen."

Farioli vindt eveneens dat hij geen blaam treft wat betreft het rouleren. "Als ik nu twee uur terug zou kunnen in de tijd, zou ik nog steeds hetzelfde team kiezen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!