Hato over positiewisseling bij Ajax

Hato weerspreekt 'rouwperiode' bij Ajax: 'Ik had het alleen niet verwacht'

18 augustus om 19:29

Jorrel Hato is teneergeslagen na de nederlaag van Ajax tegen NAC Breda (2-1). De achttienjarige verdediger gaat in gesprek met ESPN in op zijn rol onder trainer Francesco Farioli.

Hato zette Ajax nog naast NAC, maar de promovendus trok in de blessuretijd aan het langste eind. "Het is goed dat ik op dat moment die goal maak, maar ik word er nu niet vrolijk van", sombert hij. "Wat er mis is gegaan? Ik denk dat we onszelf pijn doen door eigen fouten, waardoor zij twee keer scoren. Je geeft de hele wedstrijd niets weg. Je geeft één domme vrije trap weg en ze counteren een keer: twee goals tegen."

"We doen zelf ook te weinig", erkent Hato. "We creëren te weinig. Dan doe je jezelf tekort." Hans Kraay junior vraagt de jonge verdediger of het klopt dat die een 'rouwperiode' heeft gehad. Hato was vorig jaar een vaste waarde in het hart van de defensie, onder Farioli speelt hij als linksback. "Geen rouwperiode", aldus Hato. "Ik had het alleen niet per se verwacht."

Van balen is volgens Hato geen sprake. "Ik moet zeggen dat ik het snel en goed heb opgepakt op die positie. We hebben vanaf het begin gesproken daarover", doelt hij op een gesprek met Farioli. "Waarover precies? Dat is tussen ons. We hebben genoeg gesprekken gehad, ik heb ermee ingestemd. Ik geef alles op die positie."