Rustanalyse NAC Breda - Ajax

Kwakman ziet dissonanten bij stroperig Ajax: 'Zij mogen wel wat meer doen'

18 augustus om 17:45
Laatste update: 18 augustus om 17:49

Het optreden van Ajax uit bij NAC Breda kan Kees Kwakman vooralsnog niet bekoren. De ESPN-analist vindt dat vooral de vleugelaanvallers van de Amsterdammers, die kort gedekt worden, voor veel te weinig gevaar zorgen. 

"Het tempo is laag", begint Kwakman tijdens de rustanalyse van NAC - Ajax. "Maar ik vind ook dat de mensen die creatief moeten zijn aan de zijkanten, niet in hun spel zitten. NAC doet dat ook goed. De backs zitten heel kort op de buitenspelers van Ajax", doelt de analist op Mika Godts en Bertrand Traoré.

"Alleen zij mogen dan wel wat meer doen. Godts wordt nu kort gedekt, en dan is het zo van: ja oké. Nee, dan moet je aan de slag", stelt Kwakman. "Dat gebeurt nu veel te weinig. Ze begonnen eigenlijk wel goed met die kans voor Brobbey, maar daarna was het heel veel rondtikken."

Diezelfde Brobbey oogt volgens de oud-speler van onder meer FC Groningen en ook NAC nog wat onwennig. De spits wordt vaak aangespeeld met de rug naar zijn goal, maar mist vervolgens aanspeelmogelijkheden. "Als ik dit zou zien als Ajax-trainer, dan zou ik Taylor inbrengen. Hij is degene die de beste connectie heeft met Brobbey. Hij kan dat als de beste. Daar liggen de mogelijkheden voor Ajax."