Stengs over afgeketse deal met Charlotte FC

Stengs gaat uitgebreid in op geklapte transfer: 'Dan is de deal gewoon niet goed'

18 augustus om 17:21
Laatste update: 18 augustus om 18:08

Calvin Stengs heeft zich uitgebreid uitgelaten over zijn geklapte transfer naar Charlotte FC. De spelmaker van Feyenoord liet zich zondagmiddag gelden tegen PEC Zwolle (1-5) met een goal en twee assists.

"Hectisch wel", antwoordt Stengs bij ESPN op de vraag hoe de afgelopen week voor hem was. De middenvelder annex aanvaller stond op het punt om te tekenen bij het Amerikaanse Charlotte. "Dat is niet doorgegaan. Nu ben ik hier." Stengs stelt dat hij lang met zijn familie heeft gesproken, alvorens hij Charlotte zijn jawoord gaf. "Veel gesproken, informatie ingewonnen... Dan ga je naar Londen om een check te doen. Uiteindelijk komen er teveel twijfels bij teveel partijen."

"Dan is de deal gewoon niet goed", concludeert Stengs. "Dan ben ik Feyenoorder en daar ben ik blij mee." Stengs wil niet tot in detail ingaan op waarom de deal geen doorgang kreeg. "Er kwamen twijfels bij mezelf: is het de juiste stap? Er kwamen veel te veel dingen aan het licht. Dan is het voor mij niet goed, voor Feyenoord niet goed en voor de club waar ik naartoe zou gaan niet goed."

Stengs had naar eigen zeggen niet veel moeite om de knop om te zetten. "Ik was de hele week getergd om deze wedstrijd goed te spelen en wat te laten zien. Dat is gelukt", lacht hij. In de media verschenen verhalen over de reden achter de geklapte transfer. De knie van Stengs zou voor twijfels hebben gezorgd bij de keuring. "Er wordt veel geschreven. Naar mij toe vind ik dat niet heel netjes", aldus Stengs. "Er worden dingen verspreid die niet waar zijn. Dat ik geen drie wedstrijden in de week kan spelen, bijvoorbeeld. "Ik heb het de afgelopen jaren laten zien. De knie is goed. Mensen mogen het schrijven, maar het is niet waar."