Farioli laat Brobbey zeker een helft spelen tegen NAC

Farioli doet Brobbey belofte tegen NAC Breda: 'Moeten voorzichtig zijn'

18 augustus om 16:43

Brian Brobbey gaat zondag tegen NAC Breda in elk geval 45 minuten spelen, zo stelt Francesco Farioli voorafgaand aan het duel. De trainer van Ajax wilde aanvankelijk met Ahmetcan Kaplan beginnen.

Tegen Panathinaikos werd Brobbey pas in de verlenging ingebracht. Farioli krijgt van ESPN de vraag waarom hij zijn spits niet eerder liet invallen. "Het was een risico om hem vroeg te brengen. Tijdens de reguliere speeltijd wisten we natuurlijk niet of het verlenging zou gaan worden. Dan had hij wellicht zestig minuten moeten maken."

"We bouwen het op", gaat Farioli verder. "Nu speelt hij minimaal 45 minuten en dan bekijken we het. We moeten heel voorzichtig zijn." Net als Brobbey moeten veel spelers van Ajax hun conditie opbouwen." Het is een feit dat de fysieke staat van de groep vorig seizoen een groot probleem was, daar moeten we aan werken. In de vijf officiële wedstrijden tot nu toe, hebben we altijd meer meters afgelegd dan de tegenstander. Dat is een belangrijke voorwaarde om competitief te kunnen zijn."

Farioli voert tegen NAC acht wijzigingen door ten opzichte van de return tegen Panathinaikos, die na een krankzinnige penaltyserie gewonnen werd. Dat Youri Baas niet speelt, heeft volgens de oefenmeester niets te maken met diens mindere wedstrijd tegen de Grieken. "Het is puur roteren. Ik wilde eigenlijk met Kaplan beginnen als linkercentrale verdediger. Maar hij heeft wat fysieke probleempjes na de training van vrijdag."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!