Rugani op huurbasis van Juventus naar Ajax

'Ajax en Juventus op hoofdlijnen akkoord: Rugani op huurbasis naar Amsterdam'

18 augustus om 16:19
Laatste update: 18 augustus om 16:23

Het nieuws uit Italië over Daniele Rugani en Ajax wordt bevestigd in Nederland. De Telegraaf meldt zondagmiddag dat de Amsterdammers op hoofdlijnen een akkoord hebben bereikt met Juventus over de transfer van de dertigjarige verdediger.

Rugani komt voor één seizoen op huurbasis naar Ajax. De Amsterdamse club heeft géén optie tot koop bedongen in de deal met Juve. Naar verluidt maken Ajax en De Oude Dame maandag het papierwerk in orde. Rugani zal maandag tevens medisch gekeurd worden, waarna de deal wereldkundig gemaakt wordt. 

Volgens De Telegraaf wordt Rugani voor één seizoen gehaald als 'overbrugging'. Ajax heeft veel vertrouwen in het zestienjarige talent Aaron Bouwman. In Amsterdam moet de zevenvoudig international van Italië gaan concurreren met Josip Sutalo. Jakov Medic is op weg naar de uitgang. De verdediger lijkt verhuurd te gaan worden aan VfL Bochum.

Rugani maakt sinds 2015 deel uit van de hoofdmacht van Juventus. Mede door forse concurrentie is hij nooit uitgegroeid tot een vaste waarde in het centrum van de Italiaanse topclub. Door de jaren heen is Rugani al uitgeleend aan Empoli, Stade Rennes en Cagliari. Aan dat rijtje wordt nu Ajax toegevoegd.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!