Willem II wint met 2-0 van Go Ahead Eagles

Willem II blijft na Feyenoord-uit verrassen, Go Ahead nog altijd zonder punt

18 augustus om 16:25
Laatste update: 18 augustus om 16:59

Willem II is uitstekend aan het seizoen begonnen. De promovendus, die vorige week al een punt meenam uit De Kuip, wint zijn eerste thuisduel van Go Ahead Eagles: 2-0.

Peter Maes, trainer van Willem II, zag geen reden om zijn basisopstelling aan te passen ten opzichte van vorige week tegen Feyenoord. Op het veld bewezen de Tricolores dus al een aanwinst te zijn voor de Eredivisie, ook de supporters lieten zich zondagmiddag op een positieve manier zien. Vanaf het eerste fluitsignaal was er een Eredivisie-waardige sfeer in het Koning Willem II Stadion.

Het energieke Willem II begon sterk en kreeg na twintig minuten een penalty na een onhandige overtreding van Go Ahead-verdediger Jamal Amofa. Kyan Vaesen, de held tegen Feyenoord, bleef koel van elf meter en schoot raak. Daar bleef het niet bij voor de thuisploeg, want binnen het halfuur werd de marge verdubbeld. Ringo Meerveld loste een kanonskogel en zag deze in de kruising vliegen.

Go Ahead-trainer Paul Simonis zag zijn ploeg niet goed voor de dag komen en had na een uur spelen al vier keer gewisseld. Het leidde niet tot het gewenste effect, want Willem II hield vrij eenvoudig stand. Voor Go Ahead is er serieus werk aan de winkel: twee wedstrijden, nul punten en nul doelpunten voor.

Volgende week moet Go Ahead thuis tegen RKC Waalwijk de eerste drie punten van het seizoen zien te pakken. Willem II gaat dan op bezoek bij Heracles Almelo, dat eerder op de zondag van PSV verloor (1-3).