Wedstrijdverslag PEC Zwolle-Feyenoord

Feyenoord herpakt zich en zet PEC Zwolle met ruime cijfers aan de kant

18 augustus om 16:25

Feyenoord heeft de eerste zege in de Eredivisie onder Brian Priske te pakken. De Rotterdammers wonnen uit bij PEC Zwolle kinderlijk eenvoudig met 1-5. Uitgerekend Calvin Stengs was een van de uitblinkers.

Na het gelijkspel tegen Willem II in De Kuip hoopte Feyenoord zich in Zwolle tegen PEC te verzekeren van de eerste zege in de Eredivisie dit seizoen. Het waren echter de Zwollenaren die al binnen de eerste minuut een grote kans kregen op de openingstreffer. Het ontbrak aanvaller Dylan Mbayo aan scherpte in de afronding. Nog geen drie minuten later was het Feyenoord dat op voorsprong kwam. Debutant Hugo Bueno verzorgde na een heerlijke actie de assist op een rake kopbal van Igor Paixão.

Feyenoord was daarna de betere ploeg, maar verzuimde de score uit te bouwen. In de 37e minuut leek Santiago Gimenez daar verandering in te brengen. Buitenspel zette echter een streep door zijn treffer. Daardoor gingen de Rotterdammers met een 0-1 voorsprong de rust in. Feyenoord kwam sterk uit de kleedkamer en al snel schoot uitgerekend de veelbesproken Stengs de 0-2 tegen de touwen met een geplaatst schot van buiten de zestien. Vijf minuten later deed ook David Hancko na een assist van Stengs uit een vrije trap een duit in het zakje. De VAR zorgde er uiteindelijk voor dat die treffer werd goedgekeurd.

Daarna speelden de Rotterdammers een stuk vrijer. De ploeg van Priske kwam nauwelijks in de problemen in de 4-3-3-opstelling en in de 68e en 72e minuut pakte Gimenez met een dubbelslag zijn doelpuntjes mee. Gjivai Zechiël en wederom Stengs verzorgden de assists. De Mexicaan leek de eindstand daarmee op 0-5 te bepalen, maar PEC scoorde in de slotfase nog de eretreffer via Filip Krastev. Door de zege staat Feyenoord na twee wedstrijden op vier punten.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!