Bosz over uitspraken Veerman

Bosz staat versteld van opvallende uitspraken Veerman: 'Amateuristisch denken'

18 augustus om 15:48

Peter Bosz is niet blij met de uitspraken van Joey Veerman na het duel tussen Heracles Almelo en PSV (1-3). De spelverdeler erkende dat de Eindhovenaren na de wedstrijd soms voetballen met het idee dat het 'toch wel goedkomt'.

Bij ESPN stelde analist Danny Koevermans de vraag of PSV soms met de instelling speelt dat het wel goedkomt. "Ja, dat is niet goed, maar uiteindelijk is het wel zo", antwoordde Veerman. "Zelfs tegen Feyenoord (in het duel om de Johan Cruijff Schaal, red.) hadden we dat. Je wilt niet elke keer die goals tegenkrijgen, maar je weet dat we toch wel gaan scoren. Alleen kan je daar in de Champions League niet op teren."

Bosz werd na afloop geconfronteerd met de uitspraken van zijn pupil. "Joey Veerman zei na de wedstrijd: misschien hebben we een beetje te veel het idee 'die goal gaan wij heus wel maken'. Dat was tegen Feyenoord ook zo. Merk je dat ook aan je ploeg?", vroeg ESPN-verslaggever Leo Oldenburger. "Dat is precies wat je als trainer juist niet wil horen”, reageert Bosz. “Als dat zo is, dan is dat een groot probleem, ja."

Vervolgens krijgt Bosz de vraag of hij deze mentaliteit uit de selectie kan krijgen. "Dat gaat wel lukken", grijnst de oefenmeester. "Dat amateuristische denken: het komt wel goed, mag natuurlijk nooit in het hoofd voorkomen. Dan komt het niet goed. Dat weten we allemaal, denk ik."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!