Teze bevestigt transfer van PSV naar Monaco

Teze bevestigt transfer en bespreekt PSV-terugkeer: 'Moet dat eerst nog beseffen'

18 augustus om 15:04
Laatste update: 18 augustus om 15:09

Jordan Teze bevestigt na afloop van Heracles Almelo-PSV (1-3) dat hij zijn laatste wedstrijd voor de Eindhovenaren heeft gespeeld. De rechtsback hoopt ooit terug te keren in het Philips Stadion. AS Monaco legt de verdediger voor vijf seizoenen vast.

In principe was het niet de bedoeling dat Teze nog in actie zou komen voor PSV, maar in de tweede helft moest de rechtsback toch opdraven. De jeugdexponent van de Eindhovenaren ging in de slotfase zelfs nog kermend naar de grond. Dat zorgde voor schrik bij de kijker. "Het was niet zo erg als het leek, een beetje theater, ja", aldus Teze tegenover ESPN. "Dat moet ik eerlijk zeggen. Sorry voor de mensen thuis die waren geschrokken, maar het viel wel mee. Ik wilde ook een beetje tijdrekken."

PSV stelde zich hard op in de onderhandelingen met AS Monaco, maar zaterdagavond werd er dan toch een akkoord bereikt. De verdediger maakt voor twaalf miljoen euro de overstap naar de Ligue 1. "Het was een opluchting. Ik had persoonlijk niet verwacht dat het voor de wedstrijd zou gebeuren, ik dacht nog een paar weken. Maar nu ben ik wel blij", aldus Teze. "Het is precies de stap die ik wil maken. Gelukkig zijn zij gekomen en heb ik doorgepakt."

Na zeventien jaar gaat Teze afscheid nemen van PSV. Ooit hoopt hij terug te keren. "Dat zou mooi zijn, maar ik moet het nog beseffen dat ik ga. Voor mijn gevoel ben ik nog niet weg", aldus de back, die door Ronald Koeman opgenomen werd in de voorselectie van Oranje. Teze tekent voor vijf seizoenen bij de Monegasken. "Ja, ik mag niet klagen. Het stadion kan beter, maar daar worden mooie wedstrijden gespeeld."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!