Veerman over Boscagli bij PSV

Veerman geeft advies bij PSV: 'Hij wil die transfer pakken, ik zou het niet doen'

18 augustus om 14:27

Een zeer openhartige Joey Veerman heeft zijn mening gegeven over een mogelijke transfer van Olivier Boscagli naar Brighton. De middenvelder stelt dat hij een dergelijke move naar Engeland niet zou maken.

Veerman kan tegenover ESPN lachen, want PSV heeft na een matige eerste helft met 1-3 gewonnen van Heracles Almelo. Na een halfuur spelen maakte de Oranje-international bijna een wereldgoal. "Die bal had iets meer verdiend, dat vind ik zelf ook", baalt Veerman, die vanaf zestig meter de lat raakte. "Ik had het gevoel dat het stadion ook hoopte dat die erin ging, zo mooi was die. Echt zonde, dit was denk ik gelijk de goal van het seizoen geweest."

De eerste helft speelde PSV ondermaats, constateert ook Veerman. "Hoe we verdedigend staan, dat is heel, heel slecht. Daar moeten we naar kijken, dit is geen Champions League-niveau." Door transferperikelen en blessures zijn Richard Ledezma en Fredrik Oppegard min of meer noodgedwongen de backs bij PSV. "Richy en Freddy hebben de voorbereiding meegedaan, ik weet niet of zij voorbereid waren op een basisplaats. Ze worden er op het laatst ingezet. Ze hebben allebei nog nooit op dit tempo meegedraaid, dan is het logisch dat het lastig is."

Olivier Boscagli

Jordan Teze gaat vertrekken naar AS Monaco, ook rondom Boscagli is het onrustig. De Fransman kan en wil naar Brighton. "Je hebt het er met iedereen wel over", erkent Veerman. "Die transfer... Ja, die wil hij pakken, misschien ook wel logisch. Ikzelf zou het niet doen", benadrukt de middenvelder. "Niets ten nadele van Brighton, maar die doen niet mee om de prijzen. Ik zou nog wel even nadenken als ik hem was."