PSV verslaat Heracles Almelo met 1-3

PSV herpakt zich na povere eerste helft en wint ook tweede Eredivisie-duel

18 augustus om 14:11

PSV heeft ook zijn tweede Eredivisie-wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Heracles Almelo had verrassend lang de leiding, de Eindhovenaren draaiden het duel in de tweede helft om: 1-3.

In Almelo werd voor het eerst in 21 jaar een wedstrijd op natuurgras gespeeld. Op dat gras kwam Jordan Teze aanvankelijk niet in actie. Trainer Peter Bosz bevestigde voor de wedstrijd dat er een akkoord is bereikt met AS Monaco, maar dat Teze zondagmiddag nog wel in actie zou komen als dat nodig was. Een energiek Heracles schoot in eigen huis uit de startblokken. Het resulteerde al na drie minuten in een strafschop.

Fredrik Oppegard haalde Bryan Limbombe naar de grond, waarop de scheidsrechter naar de stip wees. Brian De Keersmaecker bleef van elf meter koel en stuurde PSV-doelman Walter Benítez de verkeerde hoek in. Bosz zal zich in de eerste helft hebben opgevreten op de bank. Zijn ploeg speelde pover en kwam amper tot mogelijkheden.

Toch had Joey Veerman in speelronde twee al de goal van het seizoen op zijn schoen. De middenvelder probeerde het van eigen helft en raakte de lat. Nog voor rust dacht Mario Engels Heracles op 2-0 te zetten, maar de grensrechter zette een streep door die goal wegens buitenspel.

Bosz liet in de rust Malik Tillman in de kleedkamer achter. Guus Til verving hem en maakte direct impact. Na een goede loopactie in de diepte schoot Heracles-verdediger Ivan Mesik de bal onfortuinlijk achter zijn eigen keeper. Zeven minuten later had PSV zich helemaal herpakt en tekende Johan Bakayoko voor de 1-2 met een bekeken schuiver.

In de slotfase ging Richard Ledezma geblesseerd op de grond zitten en moest Teze dus toch nog aan de bak. Het waren zijn laatste minuten in het shirt van PSV. In de slotfase dacht Engels opnieuw te scoren, wederom stond de aanvaller van Heracles buitenspel. PSV speelde de wedstrijd volwassen uit en in de blessuretijd was er nog een persoonlijk succes voor Couhaib Driouech, die met een harde knal voor zijn eerste officiële PSV-goal zorgde. Die 1-3 was tevens het slotakkoord.