'Rugani hard op weg naar Ajax'

'Ajax-exits zorgen voor gewenste effect: Rugani hard op weg naar Amsterdammers'

18 augustus om 12:25
Laatste update: 18 augustus om 13:32

Daniele Rugani is hard op weg naar Ajax. De documenten voor de transfer van Juventus naar de Amsterdammers worden momenteel in orde gemaakt. Dat meldt Alfredo Pedullà. 

Het verhaal is bekend: Ajax moet eerst afscheid nemen van spelers om versterkingen te kunnen halen. De interesse in Rugani is niet nieuw. Er lag al een akkoord tussen Juventus en Ajax en het management van de verdediger, maar alleen aan de laatste voorwaarde moest nog worden voldaan. Dat was het vertrek van Jakob Medic. De Kroaat wordt verhuurd aan VfL Bochum. Daarom kan de overstap van Rugani, die vermoedelijk op huurbasis overkomt uit Italië, nu worden afgerond. 

Volgens de doorgaans goed ingevoerde Pedullà worden de documenten momenteel in orde gemaakt om de transfer af te kunnen ronden. Gaat alles volgens plan, dan wordt Rugani mogelijk zondagavond of maandag al in Amsterdam verwacht. De Italiaan komt naar alle waarschijnlijkheid voor één seizoen over van De Oude Dame. Het is onbekend of Ajax een optie tot koop heeft bedongen.

De dertigjarige Rugani heeft nog een contract tot medio 2026 bij Juventus. Tot op heden speelde de verdediger 148 duels voor de club uit Turijn. Daarin maakte hij elf goals en gaf hij één assist. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!