'Jakov Medic op huurbasis naar Bochum'

'Ajax slijt opnieuw een miskoop van Mislintat, Bochum bedingt optie tot koop'

18 augustus om 11:48
Laatste update: 18 augustus om 12:05

Ajax en VfL Bochum hebben een mondeling akkoord bereikt over een transfer van Jakov Medic. De verdediger maakt op huurbasis de overstap. De Duitsers hebben tevens een optie tot koop bedongen. Dat meldt De Telegraaf

Bochum en Ajax hebben een mondeling akkoord bereikt over de huurtransfer van Medic. De Bundesliga-club neemt het volledige salaris van 1,5 miljoen euro per jaar over. Bovendien zijn de Amsterdammers en Bochum het eens geworden over een optie tot koop van drie miljoen euro. Dat is exact even hoog als het bedrag wat Ajax betaalde aan Sankt Pauli vorige zomer om Medic tot medio 2028 vast te leggen.

Medic kende een droomstart bij Ajax door in het eerste duel van het seizoen het uiteindelijke Ajax-doelpunt van het jaar te scoren. Daarna verdween de 1,93 lange Kroaat al snel uit de basis bij Ajax. Uiteindelijk speelde jij 517 minuten, verdeeld over negen wedstrijden voor de Amsterdammers. Dit seizoen komt de verdediger niet in de plannen van Francesco Farioli voor. In eerste instantie wilde Ajax enkel definitief afscheid nemen van Medic. Uiteindelijk lijken de Amsterdammers dus water bij de wijn te hebben gedaan. Zodra Ajax en Bochum alle papieren in orde hebben gemaakt, wordt de verhuur wereldkundig gemaakt. 

Na het vertrek van Georges Mikautadze, Francisco Conceiçao, Geronimo Rulli, Jorge Sanches en Borna Sosa (ook verhuurd) wordt Medic de vijfde speler van de hoofdmacht die Amsterdam al dan niet tijdelijk achter zich laat. Ondertussen aast Hoffenheim op de diensten van Anton Gaaei. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!