Kuijt reageert op slechte seizoenstart van Beerschot

Optimisme voert boventoon bij Kuyt: 'Als dit onze standaard is...'

18 augustus om 08:41
Laatste update: 18 augustus om 08:43

Dirk Kuijt heeft een moeilijke start achter de rug met Beerschot in de Belgische competitie. De club heeft slechts één punt na vier duels, maar de oefenmeester heeft genoeg positieve dingen gezien bij zijn ploeg.

Tegen Genk kwam Beerschot al snel op voorsprong, maar vervolgens namen de bezoekers een ruime voorsprong. De ploeg van Kuijt kwam in eigen huis nog in de buurt van een gelijkspel, maar uiteindelijk eindigde het duel in een 3-4 nederlaag voor Beerschot, dat is gepromoveerd naar het hoogste niveau in België na het kampioenschap in de Challenger Pro League.

"Het team heeft gereageerd zoals ik gehoopt had. Ze hebben van de eerste tot de laatste minuut geknokt en er een echte wedstrijd van gemaakt", vertelt Kuijt in gesprek met Sporza. "Als je thuis tegen Genk drie doelpunten maakt, dan verwacht je minimaal een punt en eigenlijk een overwinning."

Kuijt verwacht dat zijn ploeg punten gaat pakken als ze op dezelfde voet verder gaan. "De ploeg bleef knokken en het publiek bleef achter ons staan. Ik kan alleen maar supertrots zijn op de spelers en het publiek. Als dit onze standaard is, dan gaat het goedkomen", stelt de oefenmeester. "Voor de korte termijn is dit wel heel zuur. Soms heb je ook wat geluk nodig."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!