Vaessen heeft spijt van 'gekke' situatie tegen RKC

Vaessen heeft spijt van 'gekke' situatie tegen RKC: 'Dit moet ik niet doen'

17 augustus om 23:59

Etienne Vaessen heeft spijt van zijn gedrag rond de rode kaart van RKC-aanvaller Oskar Zawada. De doelman van FC Groningen won met 1-2 van zijn oude club en werd daarna getrakteerd op een fluitconcert van een deel van het Waalwijkse publiek.

Zawada deelde een 'kopstoot' uit aan Vaessen, die wel erg gewillig naar de grond ging in het Mandemakers stadion. Dat gaf de doelman van Groningen na afloop toe. "Dit moet ik niet doen, op de grond vallen", sprak Vaessen bij ESPN. "Dat is ook meer emotie, maar je zag me ook snel weer opstaan. Maar uiteindelijk maakt hij wel een beweging met zijn hoofd."

Vaessen vroeg arbiter Robin Hensgens de aanvaller van RKC niet te zwaar te straffen, maar dat was tevergeefs. "Ik zei nog tegen de scheids dat het misschien niet hoefde." Vaessen spreekt desondanks van een 'gekke' situatie. "Je doet daar iets wat je eigenlijk niet moet doen, maar uiteindelijk is het wel een terechte rode kaart, denk ik. De beweging is minimaal, maar hij raakt me wel. Als ik dit doe, krijg ik ook rood."

Bij RTV Noord liet Vaessen weten het jammer te vinden dat het RKC-publiek hem uitjoelde. "Maar achteraf snap ik het wel. Het is natuurlijk emotie en ik moet daar ook niet gaan liggen. Maar uiteindelijk geeft hij daar wel een lichte kopstoot."