FC Barcelona wint met 1-2 van Valencia

Geslaagd La Liga-debuut voor Flick: Barça wint vermakelijke wedstrijd in Valencia

17 augustus om 23:30

FC Barcelona heeft, zonder de geblesseerde Frenkie de Jong in de gelederen, de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Op bezoek in het Estadio Mestalla eindigde het vermakelijke duel met Valencia in 1-2.

Met name in de eerste helft golfde het spel op en neer in Valencia, waar de thuisploeg Barcelona brutaal bij de strot greep. Die onbevreesde aanpak resulteerde vlak voor rust in de openingstreffer van Hugo Duro. De Spanjaard werd op zijn wenken bediend en kopte een voorzet van Diego Lopez diagonaal achter Marc-André Ter Stegen.

De thuisploeg leek zodoende met een voorsprong aan de thee te gaan, maar daar dacht Robert Lewandowski anders over. De spits van Barça koos goed positie voor het doel en werkte een strakke voorzet van Lamine Yamal knap binnen: 1-1.

Barcelona begon met een goed gevoel aan de tweede helft en kreeg kort na rust een strafschop van arbiter Jose Martinez. Lewandowski eiste de bal op en schoot de bal onberispelijk in de rechterkruising en bezorgde Hansi Flick een overwinning in zijn eerste wedstrijd in de Spaanse competitie. Doelman Giorgi Mamardashvili, die al een tijdje wordt gelinkt aan een stap naar Liverpool, bleef kansloos achter.

Frenkie nog afwezig

Het lijkt erop dat De Jong pas na de komende interlandbreak zijn rentree gaat maken. Flick wil de revalidatie van de Oranje-international niet overhaasten, gaf hij voor de wedstrijd tegen Valencia al aan. "Het gaat goed, maar niet zo snel. Ik wil er geen datum op plakken."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!