Arsenal boekt met invaller Timber probleemloze zege, hoofdrol Wieffer bij Brighton

Arsenal boekt met invaller Timber probleemloze zege, hoofdrol Wieffer bij Brighton

17 augustus om 18:01
Laatste update: 17 augustus om 18:30

Arsenal is het Premier League-seizoen begonnen met een zege. In het eigen Emirates Stadium kenden The Gunners een probleemloze middag tegen Wolverhampton Wanderers. Bij het eveneens zegevierende Brighton & Hove Albion was een debuterende Mats Wieffer tegelijkertijd goed voor een assist.

Arsenal - Wolves 2-0
Zonder Jurriën Timber in de basis begon Arsenal aan zijn eerste wedstrijd van het seizoen. De Nederlander zat wel weer in de wedstrijdselectie nadat hij eerder kampte met een voetblessure en mocht na zeventig minuten nog invallen. In eigen stadion was Arsenal de betere partij, wat zich na 25 minuten ook liet uitdrukken in de score: op aangeven van Bukayo Saka knikte Kai Havertz knap de 1-0 tegen de touwen.

Dat was ook de stand die bij rust op het scorebord stond. In het restant van de wedstrijd kwam Arsenal amper meer in de problemen, maar toch bleef de spanning aanwezig in Londen doordat The Gunners de marge lange tijd niet wisten te vergroten. Een kwartier voor tijd gebeurde dat alsnog.

Ditmaal was Havertz de aangever en Saka juist de afmaker: de Engelsman schoot de bal snoeihard in de korte hoek. Daardoor wint Arsenal met gemak van Wolves en komt het op een gedeelde tweede plek in de Premier League terecht, samen met onder meer het Liverpool van Arne Slot.

Everton - Brighton 0-4
Zonder de geblesseerde Bart Verbruggen en met Joël Veltman, Jan Paul van Hecke en Mats Wieffer in de basis trad Brighton op Goodison Park aan tegen Everton. Na een fraaie actie van oud-Feyenoorder Yankuba Minteh wist Kaoru Mitoma na 25 minuten de ban te breken namens Brighton.

Vlak na rust liet Wieffer zich zien bij de bezoekers. De Oranje-international veroverde de bal op het middenveld, waarna hij Danny Welbeck in stelling bracht. De spits verdubbelde vervolgens de marge, waardoor Wieffer zijn eerste assist in dienst van Brighton al te pakken heeft. Niet lang na dat moment kreeg Ashley Young ook nog rood bij Everton, waardoor de wedstrijd beslist was. In de slotfase liep Brighton via invallers Simon Adingra en Yasin Ayari zelfs nog uit naar 0-4. Daardoor zijn The Seagulls nu de koploper van de competitie.

Overige uitslagen
Newcastle United - Southampton 1-0
Nottingham Forest - Bournemouth 1-1