Ajax ziet Europese tegenstander opnieuw onderuit gaan

Ajax ziet Europese tegenstander opnieuw onderuit gaan: pijnlijke thuisnederlaag

17 augustus om 17:06

Jagiellonia Bialystok heeft een slechte generale gehad in aanloop naar de eerste ontmoeting met Ajax. De Poolse kampioen ging in eigen huis met 2-4 onderuit tegen Cracovia Krakow, dat daardoor nu de koppositie overneemt van Jagiellonia.

Donderdag ontvangt Jagiellonia Ajax in eigen huis in de laatste voorronde van de Europa League. Vijf dagen voor die wedstrijd trad de opponent van de Amsterdammers aan tegen Cracovia, dat vorig seizoen nog dertiende werd in de Poolse Ekstraklasa. Na iets meer dan een kwart wedstrijd keek Jagiellonia nog tegen een 2-1 voorsprong aan, maar de bezoekers wisten het uiteindelijk helemaal om te draaien. Daardoor verloor de thuisploeg met 2-4.

Jagiellonia is nu niet langer de koploper van de Poolse competitie. Op dit moment is Cracovia dat, al heeft die ploeg heeft wel een duel meer gespeeld. Later dit weekend krijgen nog meer teams de kans om over Jagiellonia heen te gaan op de ranglijst.

Eerder deze week ging Jagiellonia al met 4-1 onderuit bij Bodø/Glimt in de voorronde van de Champions League. Daardoor gaat de Poolse ploeg nu tegen Ajax spelen. De ploeg van trainer Francesco Farioli komt zondag nog in actie: dan wacht een bezoek aan NAC Breda op Ajax.