Slot reageert op eerste officiële Liverpool-wedstrijd

Slot geniet van tweede Liverpool-helft: 'Ik heb in de kleedkamer gezegd…'

17 augustus om 16:11

Arne Slot heeft zijn eerste officiële wedstrijd als Liverpool-manager gewonnen. Zijn team versloeg promovendus Ipswich Town met 0-2. Slot zag hoe zijn ploeg het lastig had in de eerste helft, maar genoot enorm van het spel na rust.

"De eerste hadden we het erg lastig, zoals we hadden verwacht", begint Slot na afloop van de wedstrijd tegenover TNT Sports. "Ze waren erg agressief en we konden niet in ons ritme komen." Slot heeft van de tweede helft wél enorm genoten. "De tweede helft was geweldig om te zien. Ik heb in de kleedkamer gezegd: ik hoef het niet over tactiek te hebben zolang we zoveel duels verliezen."

De voormalig Feyenoord-manager bracht Ibrahima Konaté direct na rust in de ploeg en dat heeft geholpen volgens Slot. "Hij won veel luchtduels, waardoor we controle kregen." Slot opperde in de rust om vaker de lange bal te durven spelen. "Met zulke aanvallers, zulke buitenspelers, mag je best vaker de diepte zoeken en vanuit daar gevaarlijk worden. Dat ging veel beter in de tweede helft."

Liverpool greep naast Martin Zubimendi, maar heeft volgens Slot genoeg goede spelers, al kan er altijd wat bij. "We hebben heel veel goede spelers, maar als er een bij kan komen, zullen we niet twijfelen", aldus Slot.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!