Liverpool bezorgt Slot geslaagd Premier League-debuut

Liverpool komt zware helft te boven en bezorgt Slot geslaagd Premier League-debuut

17 augustus om 15:26

Arne Slot heeft zijn eerste officiële wedstrijd als manager van Liverpool winnend af weten te sluiten. The Reds kwamen matig voor de dag in de eerste helft van het treffen met promovendus Ipswich Town, maar toonden in het tweede bedrijf beterschap. Dat leverde een 0-2 overwinning op.

In zijn eerste Premier League-wedstrijd koos Slot voor onder meer Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch in de basis. Cody Gakpo begon op de bank, terwijl Sepp van den Berg helemaal niet bij de wedstrijdselectie zat. Het duel begon wat chaotisch en dat leverde een aantal kansen op voor Ipswich. Zo wist doelman Alisson een poging van Jacob Greaves maar net voor de doellijn te redden.

Op slag van rust werd Liverpool nog even gevaarlijk via Trent Alexander-Arnold, maar een goal leverde dat niet op: na 45 minuten stond de brilstand nog steeds op het scorebord. Slot greep in de pauze in door Jarell Quansah te vervangen voor Ibrahima Konaté. In de tweede heft kwam Liverpool beter voor de dag, ondanks dat Ipswich vlak na rust graag een penalty wilde na een ingreep van Virgil van Dijk, maar die - mede wegens buitenspel - niet kreeg.

In enkele minuten tijd kwam de formatie van Slot tot meerdere goede kansen, waarna de openingstreffer na een uur spelen viel: na een goede steekbal van Alexander-Arnold kon Mohamed Salah Diogo Jota een buitenkansje bieden en dat leverde de 0-1 op. Vijf minuten later wist Liverpool de marge ook direct te verdubbelen.

Ditmaal was Salah zelf de doelpuntenmaker: nadat Van Dijk hem met een prachtige crosspass aanspeelde, wist de Egyptenaar eigenhandig de tweede Liverpool-goal van de middag te maken. In de 25 minuten die volgden ging de ploeg van Slot op jacht naar een derde treffer. Liverpool kwam een aantal keer dichtbij, maar gescoord werd er niet meer: het bleef 0-2 op Portman Road.

Door de overwinning gaat Liverpool nu heel even aan kop in de Premier League. Slot en co. kunnen ondertussen met een goed gevoel gaan toewerken naar de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, als Brentford op zondag 25 augustus naar Anfield komt. Een week later stuit het Liverpool van Slot op het Manchester United van Erik ten Hag.