Ajax neemt tijdelijk afscheid van Sosa: Torino neemt verdediger op huurbasis over

Ajax vindt nieuwe club voor geflopte Sosa: huur met optie tot koop in Italië

17 augustus om 11:48
Laatste update: 17 augustus om 12:04

Ajax en Borna Sosa zijn van elkaar verlost. De Kroatische linksback, die een jaar geleden door Sven Mislintat naar Amsterdam werd gehaald, maakt de overstap naar Torino.

Ajax verhuurt Sosa tot het einde van het seizoen aan Torino. In de deal is een optie tot koop van ongeveer zeven miljoen euro opgenomen. Dat is bijna het bedrag van acht miljoen euro dat Ajax een jaar geleden voor hem betaalde aan VfB Stuttgart. De Amsterdammers wilden Sosa het liefst verkopen om met het vrijgekomen budget de transfermarkt op te gaan. Maar geen club bleek daartoe bereid.

Sosa werd vrijdagmiddag gekeurd en zette aansluitend zijn handtekening in Turijn. Voor alle partijen is zijn transfer een uitkomst: de Kroaat, die 2,5 miljoen euro per jaar verdient, kwam niet voor in de plannen van trainer Francesco Farioli, Sosa wilde niet langer meetrainen bij Jong Ajax en Torino zocht nog een linksback.

De 26-jarige Sosa was vorig jaar een van de last minute-aankopen van Mislintat. In de Johan Cruijff ArenA kon de negentienvoudig international van Kroatië geen moment overtuigen. In 25 keer wedstrijden voor Ajax was hij goed voor vijf assists.