Liverpool-legende positief gestemd: 'Slot kan het Klopp-tijdperk evenaren'

Liverpool-legende positief gestemd: 'Klopp opvolgen is niet onmogelijk voor Slot'

17 augustus om 10:00

Jamie Carragher is ervan overtuigd dat Arne Slot eenzelfde pad kan bewandelen als Jürgen Klopp als manager van Liverpool FC. De Nederlander beleefde deze week zijn debuut op Anfield en liet zijn ploeg uitstekend spelen tegen Sevilla. Wat Carragher betreft zijn de eerste tekenen meer dan positief. 

In een column voor The Telegraph spreekt Carragher over de verwachtingen onder Slot en wat de Nederlander moet zien te bewerkstelligen. 'Slot begint zijn Premier League-seizoen met een zware opgave: Liverpool moet vanaf dag één meedoen voor alle prijzen en de status van de club omhooghouden. Je hebt mensen die zeggen dat Klopp vervangen 'een onmogelijke taak' is, maar ik denk het tegenovergestelde', aldus de oud-verdediger.

Carragher waardeert Klopp voor zijn grote successen bij Liverpool, maar legt ook de vinger op de zere plek. 'Klopp was geen serie-winnaar. Hij vertrok als legende en deed dat met één landstitel en één Champions League-titel. Hij was geliefd omdat hij er voor zorgde dat Liverpool altijd meevocht om de prijzen. Wij kunnen niet meer van Slot vragen dan dat', besluit de voormalig speler.