Bournemouth heeft Evanilson binnen voor recordbedrag

Bournemouth verbreekt twee records in één week: Kluivert heeft nieuwe teamgenoot

16 augustus om 21:29
Laatste update: 16 augustus om 23:35

AFC Bournemouth heeft met Evanilson nu officieel een opvolger van de naar Tottenham Hotspur vertrokken Dominic Solanke in huis. The Cherries bevestigen de komst van de Braziliaan via de officiële kanalen en bekennen ook een recordbedrag voor hem te betalen.

"Evanilson is een enorm gewilde spits. Om hem naar onze club te brengen, met een recordbrekende deal, toont onze ambitie en intenties", vertelt Neill Blake, algemeen directeur van Bournemouth, op de website van de club. "Het is bekend dat we graag een spits naar de club wilden brengen", doelt hij op het vertrek van Solanke.

Bournemouth verkocht Solanke voor 75 miljoen euro - een uitgaand clubrecord - aan Tottenham Hotspur. Ruim een week later verbreekt de Engelse club ook het inkomende transferrecord. Evanilson komt volgens informatie van Fabrizio Romano voor een bedrag van 47 miljoen euro over van FC Porto.

Evanilson maakte afgelopen seizoen dertien doelpunten voor Porto, in 27 competitiewedstrijden. Hij neemt bij Bournemouth het nummer negen over van Solanke en wordt teamgenoot van Justin Kluivert.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!