Zorgen in Manchester: 'Rodri was spoorloos na EK-winst, hij negeerde City'

Zorgen in Manchester: 'Rodri was spoorloos na EK-winst, hij negeerde City'

16 augustus om 20:45
Laatste update: 16 augustus om 20:48

Rodri zou nadat hij het EK won met Spanje, 'van de aardbodem verdwenen zijn', zo wordt onthuld in de Let Me Talk-podcast. De controleur kon door zijn club, Manchester City, niet bereikt worden. Dat terwijl de ploeg van Pep Guardiola zich zorgen maakte over een eventuele blessure bij de Spanjaard.

Rodri negeerde na het binnenslepen van de EK-titel 'iedere vorm van contact' vanuit City. Dat onthult Sam Lee, Manchester City-correspondent voor The Athletic, in zijn podcast. Naar verluidt ging de Spanjaard van de radar, waardoor hij tijdens de festiviteiten én zijn vakantie niet bereikbaar was.

City zou daardoor niet in staat zijn geweest om de blessure die de Spanjaard opliep tijdens het EK te beoordelen. "Rodri vermeed contact met City, totdat het tijd was om weer op de training te komen opdagen", klinkt het in de podcast.

Inmiddels heeft de middenvelder zich weer gemeld in Manchester. Hij zit echter nog niet bij de wedstrijdselectie voor het eerste Premier League-duel van City dit seizoen. "Geen kans", zegt Guardiola op de persconferentie in aanloop naar de seizoensstart. City neemt het zondag om 17.30 uur op tegen Chelsea.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!