Kraay adviseert Depay stap naar Nederlandse top

'Ik zou het niet heel gek vinden als Depay kiest voor Ajax, Feyenoord of PSV'

17 augustus om 06:50
Laatste update: 17 augustus om 07:24

Hans Kraay jr. denkt dat Memphis Depay er verstandig aan doet om een stap te maken naar een Nederlandse topclub. De aanvaller zit op dit moment zonder club en is zodoende niet opgenomen door bondscoach Ronald Koeman in de voorselectie van Oranje.

"Voor Memphis geldt dat hij eerst weer een club moet vinden voor hij bij ons weer in beeld komt", verklaarde Koeman de afwezigheid van Memphis. Kraay wordt bij ESPN gevraagd of de absentie van de aanvalsleider een verrassing was voor hem. "Eigenlijk niet. Depay heeft nog geen club. Hij wacht waarschijnlijk nog op een grote club met een groot salaris."

"Ik zou het niet heel gek vinden, maar mensen mogen dat wel vinden, als hij zou kiezen voor een Nederlandse club: Ajax, Feyenoord of PSV", gaat Kraay verder. "Hij is toch wel redelijk gevuld (met salaris, red.) en op ons niveau kan hij er wel een stuk of twintig maken."

"Als je al zoveel hebt, hoef je toch niet nog meer te hebben. Je kan toch ook een keer een sportief goede beslissing maken, maar dat gaat hij niet doen", stelt Kraay, die heeft vernomen dat Memphis bezig is in Turkije. "Op financieel gebied word je daar wel vrolijk van, maar ik denk niet dat je er daar meer dan tien maakt."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!