NAC krijgt straf en mag geen fans meenemen naar Feyenoord-uit

NAC krijgt opnieuw straf opgelegd van de KNVB: geen uitfans naar Rotterdam

16 augustus om 17:52

NAC Breda heeft van de tuchtcommissie van de KNVB een straf opgelegd gekregen van een uitwedstrijd zonder publiek. De club mag geen uitfans meenemen naar de uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Door de KNVB is deze straf opgelegd na 'wanordelijkheden met vuurwerk' tijdens en na de promotiewedstrijd tegen Excelsior van afgelopen seizoen. In de openingswedstrijd van het seizoen tegen FC Groningen moest NAC Breda het ook al doen zonder uitfans. Bovendien moest de club afgelopen seizoen bijna 60.000 euro aan boetes en schades betalen.

'NAC wil oproepen tot eenheid onder supporters, om zodoende iedereen de kans te geven uit- en thuiswedstrijden te (blijven) bezoeken', valt er te lezen op de clubkanalen. 'Gedane zaken van vorig seizoen nemen geen keer, maar de kracht van de supporters moet vooral positief onderscheidend zijn.'

Ook algemeen directeur Remco Oversier heeft gereageerd op de straf. "Op deze manier is het wachten op een thuiswedstrijd zonder publiek. Wij hebben dit zelf in de hand, wij moeten het dit seizoen samen doen", stelt hij. "De thuiswedstrijden in de play-offs, maar ook de oefenwedstrijd tegen Sparta, hebben laten zien dat onze supporters een machtig wapen zijn. Dat wapen willen we ook graag aankomend seizoen ten volste benutten in de strijd om handhaving. Ik wil iedereen op het hart drukken het gezonde verstand te gebruiken en een visitekaartje te zijn van onze club."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!