Sparta Rotterdam blokkeert Twente-transfer Eerdhuijzen

Sparta blokkeert Twente-transfer: 'Logisch dat ze me niet kwijt willen'

16 augustus om 17:29
Laatste update: 16 augustus om 17:32

Mike Eerdhuijzen lijkt deze zomer niet te vertrekken bij Sparta Rotterdam. Nadat hij eerst een lucratieve transfer naar Birmingham City zag afketsen, hebben de Rotterdammers een navraag van FC Twente van tafel geveegd.

Eerder verloor Sparta met Bart Vriends en Tijs Velthuis al twee centrale verdedigers en zodoende is het devies duidelijk voor Eerdhuijzen: hij mag niet weg. FC Twente zag in de 24-jarige verdediger de opvolger van Robin Pröpper, die naar Rangers FC is vertrokken. "Het is logisch dat ze me niet kwijt willen", vertelt Eerdhuijzen aan RTV Rijnmond

Eerdhuijzen zag een stap naar FC Twente wel zitten, maar het standpunt van Sparta was al snel duidelijk voor de verdediger. "Het was aan de club en nog niet echt aan mij", vertelt hij. "Er is zoveel gebeurd met Birmingham, dat wil je uit je hoofd zetten, het was mentaal zwaar. En toen kwam FC Twente snel om de hoek kijken."

"Ik zeg nooit nooit, maar ik heb ook niet perse ja gezegd tegen FC Twente", vervolgt Eerdhuijzen, die eerder een transfer naar Birmingham City in rook zag opgaan. Hij was al in Engeland, maar kwam er persoonlijk niet uit met de clubleiding. "Ik heb wel geleerd van Birmingham en wil niet weer een klap krijgen. Er was zoiets raars en heftigs gebeurd met Birmingham, ik verwachtte niets meer. Ik was gewoon bezig met voetballen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!