Ed Sheeran koopt aandelen Ipswich Town

Ed Sheeran koopt aandelen voetbalclub: 'De Premier League kan beginnen, let's go!'

16 augustus om 16:37
Laatste update: 16 augustus om 16:46

Ed Sheeran heeft een klein deel van de aandelen van Ipswich Town gekocht. De Britse zanger is groot fan van de Engelse club, die dit jaar weer in de Premier League speelt. Sheeran heeft in totaal 1,4% van de club in handen. 

De liefde van Sheeran voor Ipswich Town is geen geheim. Eerder sponsorde de Britse zanger, die tot nu toe veertien nummer 1-hits scoorde in het Verenigd Koninkrijk, de shirts van zowel het mannen- als vrouwenteam van The Tractor Boys. Sheeran gaat nu een stapje verder en wordt minderheidsaandeelhouder. Bijkomend voordeel: een eigen skybox in het Portman Road Stadion. Het is niet bekend hoeveel Sheeran betaald voor de aandelen.

"Ik ben heel enthousiast over de aankoop", laat Sheeran weten op de clubwebsite van Ipswich Town. "Het is de droom van elke voetbalfan om eigenaar te zijn van de club die ze supporten. Ik ben erg dankbaar voor deze mogelijkheid. Ik heb zin in de start van de Premier League, let's go!"

Sheeran zal zich niet bemoeien met de gang van zaken binnen de club. "Ik heb geen stemrecht en zit ook niet in het bestuur. Ik stop gewoon geld in de club waar ik van hou. Kom alsjeblieft niet bij me met transfersuggesties of vragen over tactiek. Het is erg leuk om fan van Ipswich te zijn. Er zijn ups and downs, maar dat is tenslotte waar voetbal om draait."

Ipswich Town begint het Premier League-seizoen met een thuiswedstrijd tegen het Liverpool van Arne Slot. Dat duel begint zaterdag om 13.30 uur. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!