Slot over misgrijpen Zubimendi

Slot erkent afwijzing van Liverpool-toptarget: 'Hij wilde niet komen'

16 augustus om 12:05
Laatste update: 16 augustus om 12:58

Arne Slot heeft erkend dat Liverpool naast Martín Zubimendi heeft gegrepen. Liverpool wilde de de middenvelder van Real Sociedad dolgraag inlijven, maar hij besloot zijn Baskische werkgever trouw te blijven. 

Slot is zoals bekend naarstig op zoek naar een controlerende middenvelder. In Zubimendi, die vorige maand nog het EK won met Spanje, zag hij een topkandidaat. Aanvankelijk leek de speler welwillend tegenover een stap naar Anfield, maar uiteindelijk koos hij ervoor om bij Sociedad te blijven. "Het is moeilijk om spelers te vinden die ons kunnen versterken", aldus Slot op de persconferentie van vrijdag, daags voor de eerste Premier League-wedstrijd van Liverpool dit seizoen (uit bij Ipswich Town). 

"Zubimendi was een van hen, maar hij wilde niet komen", geeft Slot toe. Ondanks die afwijzing raakt de van Feyenoord overgekomen manager niet in paniek. "We staan er goed voor. Richard (Hughes, sportief directeur, red.) probeert achter de schermen de selectie beter te maken. Op Adrián, Joël Matip en Thiago na hebben we nog hetzelfde team als vorig jaar. Jullie praten in Engeland altijd over transfers, maar we hebben al een sterke ploeg."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!