KNVB houdt vast aan schorsing voor Dekker

KNVB spreekt van 'ernstig gemeen spel': AZ voorlopig zonder verdediger Dekker

16 augustus om 11:30

De tuchtcommissie van de KNVB kan zich niet vinden en de beargumentatie van AZ om de straf voor Maxim Dekker te verminderen. De twintigjarige verdediger blijft geschorst voor vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.  

Dekker maakte afgelopen zaterdag tijdens het uitduel met Almere City een snoeiharde overtreding op Almere City-middenvelder Kornelius Hansen. Dat gebeurde al na amper twintig minuten spelen. Dekker werd vervolgens met rood van het veld gestuurd. 

'Na bestudering van onder meer de tv-beelden vindt de tuchtcommissie bewezen dat Dekker zich schuldig heeft gemaakt aan ernstig gemeen spel nu hij met een hoog gestrekt been het duel is aangegaan en waarbij hij de tegenstander op het bovenbeen (ter hoogte van knie) heeft geraakt zonder dat hij hierbij de bal kon spelen', meldt de KNVB via de officiële kanalen. 'Door op deze wijze het duel aan te gaan, heeft Dekker het aanmerkelijke risico aanvaard de tegenspeler te blesseren.'

Dekker trok na de wedstrijd, waarin overigens nog twee rode kaarten werden getrokken, direct het boetekleed aan. "Ik ben in de rust wel naar hem toegegaan en gelukkig was hij niet geblesseerd. Het was niet netjes van mij", zei hij tegen ESPN. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!