Vilhena maakt provocerend gebaar in ArenA

'Karma' treft Vilhena na provocerend gebaar jegens Ajax-fans: 'Moet je niet doen'

16 augustus om 11:17
Laatste update: 16 augustus om 11:47

Tonny Vilhena heeft donderdagavond kwaad bloed gezet bij een deel van het Ajax-publiek. De middenvelder van Panathinaikos, die een rijk verleden bij Feyenoord heeft, deed na het benutten van zijn eerste strafschop zijn wijsvinger voor zijn mond, om zo een 'ssh'-gebaar te maken. Wesley Sneijder vindt dat op z'n zachtst gezegd onhandig. 

Vilhena, tussen 2012 en 2019 speler van Feyenoord, kwam in de 82ste minuut binnen de lijnen. De middenvelder werd vanwege zijn verleden in Rotterdam meteen uitgefloten en 'getrakteerd' op beledigende teksten. Enkele minuten later was hij nog onbewust betrokken bij de 1-1 van Panathinaikos, doordat Jordan Henderson de bal tegen hem aanschoot, alvorens hij voor de voeten van doelpuntenmaker Tetê belandde. 

In de daaropvolgende strafschoppenreeks nam mocht Vilhena aanleggen vanaf elf meter. De linkspoot schoot raak, en haalde vervolgens middels het 'ssh'-gebaar zijn gram bij het Ajax-publiek dat hem uitfloot. Uiteindelijk konden die fans het hardst lachen, want diezelfde Vilhena mistte even later de beslissende strafschop voor Panathinaikos. 

"Tja, dan zul je bijna zeggen: een soort karma", aldus Wesley Sneijder kort na afloop bij Ziggo Sport. "Dat moet je ook niet doen, maar dat weet hij nu zelf ook wel."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!