Ten Hag moet geduldig zijn met Zirkzee

Ten Hag moet geduldig zijn met topaankoop: 'Dat is zijn probleem op dit moment'

16 augustus om 11:03

De kans dat Joshua Zirkzee vrijdagavond in de basis begint bij Manchester United is erg klein. De Nederlandse aanvaller heeft de voorbereiding niet meegemaakt en lijkt nog niet wedstrijdfit. Zodoende moet Erik ten Hag geduld hebben met zijn aankoop.

Vorige week zaterdag zat Zirkzee op de bank tijdens de strijd om het Community Shield met Manchester City, maar deed Ten Hag geen beroep op hem. Volgens de trainer van Manchester United heeft Zirkzee tijd nodig in verband met zijn fysieke gesteldheid.

"Hij heeft de voorbereiding niet meegemaakt", begint Ten Hag tijdens een persmoment. "Als je terugkijkt, zie je dat hij in zijn laatste maanden bij Bologna te maken had met een blessure. Uiteindelijk werd hij voor het EK nog opgeroepen voor het Nederlands elftal. Dat betekende dat hij de eerste weken van de voorbereidingsperiode miste. Hij heeft in die voorbereiding geen wedstrijden gespeeld. Dat is zijn probleem op dit moment."

Zirkzee kwam in totaal vijf minuten in actie voor Oranje op het EK, maar kreeg als international langer rust. De Nederlander maakt wel stappen, ziet Ten Hag. "Hij heeft speeltijd nodig voor de volgende stap. Daar zijn geen vriendschappelijke wedstrijden meer voor, dus dat moeten we hem gaan geven in de competitie."

Vrijdagavond om 21.00 uur neemt United het in eigen huis op tegen Fulham. Kersverse aanwinsten Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui maken wel direct deel uit van de wedstrijdselectie.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!