Panathinaikos-trainer Alonso noemt Ajax-zege onrechtvaardig

Panathinaikos-trainer 'bestolen' door Ajax: ‘We verdienden het om door te gaan'

16 augustus om 08:45

Panathinaikos-trainer Diego Alonso vindt dat zijn ploeg onterecht is uitgeschakeld in de voorronde van de Europa League. De 49-jarige Uruguayaan voelt zich bestolen door Ajax, dat na 34 strafschoppen aan het langste eind trok.

Panathinaikos dwong in minuut 89 van de reguliere speeltijd een verlenging af door de 0-1 te maken, maar verloor uiteindelijk na 34 strafschoppen alsnog. "Het was een geweldige wedstrijd van de ploeg", begint Alonso op de persconferentie na afloop. "We verdienden het om door te gaan naar de volgende ronde. Zonder twijfel. Het voelt onrechtvaardig, maar we zullen blijven vechten om te krijgen wat ons toekomt."

Alonso zag genoeg aanknopingspunten en is trots op zijn ploeg. "Dit team straalt persoonlijkheid uit. We speelden in de Johan Cruijff Arena tegen een ploeg van het kaliber van Ajax en lieten zien waartoe we in staat zijn en wat we verdienen. Natuurlijk valt er genoeg te verbeteren, maar ik ben vooral trots op mijn spelers. Ze speelden met hun hart en toonden doorzettingsvermogen."

Panathinaikos kan zich nog kwalificeren voor de Conference League. Dan moeten de Grieken in de play-offs afrekenen met RC Lens.