Sneijder over Ajax - Panathinaikos

Sneijder kraakt Farioli na Ajax-klap: 'Onbegrijpelijk, waar zijn we mee bezig?'

15 augustus om 22:19

Ajax heeft het over zichzelf afgeroepen dat Panathinaikos in de slotfase op voorsprong is gekomen in de Johan Cruijff Arena. Dat stelt Wesley Sneijder, die had gehoopt dat trainer Francesco Farioli Brian Brobbey en/of Steven Bergwijn had ingebracht.

Tetê maakte één minuut voor tijd de 0-1 voor Panathinaikos, waardoor Ajax en de Grieken gaan verlengen. "Ik had dit eerlijk gezegd niet meer aan zien komen", zegt Sneijder bij Ziggo Sport. "Het is de wet van de voetballerij: als je hem zelf niet maakt, dan blijft die in de lucht hangen." Sneijder stelt dat Ajax het over zichzelf afroept. "Het is gewoon het totaalbeeld. Ajax heeft de tweede helft niet gedomineerd. Ik weet niet hoe het kan... Een stapje terugdoen? Denken dat ze er al zijn?"

"Dit kan gewoon echt niet", benadrukt Sneijder. "Je weet dat je iets weggeeft wat onnodig is. Dit had totaal niet gehoeven." De recordinternational van Oranje weet dat zo'n tik mentaal iets met spelers doet. "Het is aan Farioli om de koppen bij elkaar te krijgen." 

Roep om Brobbey en Bergwijn

Sneijder had erop gerekend dat Farioli diens gevestigde namen zou inbrengen om de wedstrijd in reguliere speeltijd over de streep te trekken. "Daar wacht je wel op. Je ziet Brobbey en Bergwijn een hele tijd warmlopen... Dan verwacht je een van die twee spelers, zij kunnen iets forceren. Zeker Brobbey vanuit de punt, met zijn kracht en dynamiek. Dan vind ik het onbegrijpelijk dat je Gaaei erin brengt voor een creatieve Berghuis. Gaaei rechtsbuiten? Ja... Waar zijn we dan mee bezig?"