Farioli over Brobbey, Bergwijn en Traoré

Farioli verklaart absentie Brobbey en Traoré: 'Maar gaan ze vandaag nodig hebben'

15 augustus om 20:22

Francesco Farioli vond het duel met Panathinaikos nog geen goed moment om Brian Brobbey en Bertrand Traoré te laten starten. De coach vertelt dat de aanvallers hun speelminuten nog moeten opbouwen. Steven Bergwijn zit volgens Farioli een stuk verder van een basisplaats af.

"Ik geef de kans aan de spelers die het vorige week hebben laten zien. Zij hebben iets meer fitheid om om te gaan met de fysieke aspecten van deze wedstrijd", vertelt Farioli bij Ziggo Sport over zijn basis, waarna hij de vraag over de geblesseerde aanvallers krijgt. "Traoré en Brobbey komen steeds dichterbij. Bergwijn heeft wat meer tijd nodig. De wedstrijd is lang vandaag, dus we gaan ze zeker op een bepaald moment nodig hebben. Met Brobbey en Traoré kunnen we weer opbouwen."

Na een vraag over zijn eigen filosofie verwijst Farioli naar een nummer van André Hazes. "Mijn idee van voetbal draait om het hebben van de bal. Dat hebben we in elk duel gezien. Daarnaast is de mentaliteit voor mij cruciaal. De spirit, toewijding en de wil om nederig te blijven. Ze moeten willen vechten voor deze club. Dat is wat de fans willen zien. Een bekend lied voor Ajax is bloed, zweet en tranen. Dat is de mentaliteit die we vandaag nodig gaan hebben."

Jordan Henderson draagt de aanvoerdersband bij Farioli, maar dat is volgens de Italiaan vooral symbolisch. "Ik geloof niet in één aanvoerder. Voor mij moet iedereen de verantwoordelijkheden en het leiderschap voelen over ons proces. We hebben veel jonge spelers. Jorrel Hato is de jongste die regelmatig speelt. Elke minuut wordt hij beter en hij wordt steeds volwassener. Vorig jaar was hij soms aanvoerder en hij moet ook voelen dat hij leider is. Dat is onderdeel van mijn filosofie."