PEC Zwolle laat Thomas Lam vertrekken

PEC Zwolle geeft gehoor en laat Lam vanwege privésituatie transfervrij vertrekken

15 augustus om 17:46
Laatste update: 16 augustus om 16:51

Thomas Lam is niet langer speler van PEC Zwolle. De club heeft zijn verzoek om hem transfervrij te laten vertrekken gehonoreerd. Lam gaat uitkomen voor het Cypriotische Apollon Limassol.

Lam had bij PEC nog een contract tot 2025. De verdediger annex middenvelder wilde graag verhuizen naar een land met een warmer klimaat, vanwege zijn zieke kinderen. "De privésituatie van Thomas is helder voor iedereen", vertelt technisch directeur Gerry Hamstra. "Toen Thomas vorige week aangaf omwille van zijn gezin de club te willen verlaten, zijn we samen naar een oplossing gaan kijken."

Niet lang daarna meldde Apollon Limassol zich in Zwolle. "We wensen Thomas veel succes op Cyprus, maar nog veel meer geluk en gezondheid met zijn gezin", vervolgt Hamstra. 

De dertigjarige Lam is PEC dankbaar voor alle steun die hij sinds begin dit jaar heeft ontvangen. "Het waren geen makkelijke maanden en ook de toekomst is onzeker, waardoor ik graag dichtbij mijn gezin wil zijn. Ik ben de club enorm dankbaar dat ze mee hebben gewerkt aan een vertrek en de supporters voor hun steunbetuiging eind vorig seizoen. Ik heb hier prachtige periodes meegemaakt en zal de herinneringen koesteren."

Lam speelde in totaal 171 officiële wedstrijden voor PEC. Daarin maakte hij zeventien doelpunten.