AC Milan versterkt zich met Youssouf Fofana

'AC Milan betaalt 25 miljoen euro en heeft concurrent voor Reijnders binnen'

15 augustus om 16:40

AC Milan gaat zich op zeer korte termijn versterken met Youssouf Fofana, aldus Fabrizio Romano. De middenvelder komt over van AS Monaco, en wordt in Italië een directe concurrent van Tijjani Reijnders. 

Dat de 25-jarige Fofana deze zomer zou gaan vertrekken bij Monaco, stond in de sterren geschreven. Even was ook het Manchester United van Erik ten Hag voor hem in de markt, maar volgens Romano wilde de Fransman vanaf minuut één enkel en alleen naar AC Milan. 

De Italiaanse topclub betaalt Monaco een bedrag van 25 miljoen euro. Fofana zal ergens in de komende 24 uur medisch gekeurd worden in Milaan, alvorens hij zijn handtekening zet onder een vierjarig contract, met de optie tot nog een extra jaar. 

Voor Reijnders betekent de komst van de 21-voudig international een extra stukje concurrentie. De Oranje-international is immers een centrale middenvelder, evenals Fofana. Milan begint zaterdagavond aan het nieuwe Serie A-seizoen. Dan is Torino, dat waarschijnlijk aan de haal gaat met Ajax-linksback Borna Sosa, de tegenstander. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!