Wanbetalend Lyon betreft Mikautadze-transfer

'Olympique Lyon in de problemen na wanbetaling bij transfer Ajax-flop Mikautadze'

15 augustus om 09:55
Laatste update: 16 augustus om 16:51

FC Metz is pissig op Olympique Lyon, meldt L’Équipe. Metz verkocht oud-Ajacied Georges Mikautadze deze zomer voor 18,5 miljoen euro aan Lyon, maar heeft nog lang niet het bedrag ontvangen waar het recht op heeft. Metz heeft daarom besloten naar de juridische commissie van de Ligue 1 te stappen.

Mikautadze maakte op 18 juli de overstap van Metz naar Lyon na een uitstekend EK te hebben gespeeld met Georgië. Een persbericht van Lyon stelt dat de Ajax-flop voor 18,5 miljoen euro is overgenomen, waaraan bonussen van maximaal 4,5 miljoen euro konden worden toegevoegd.

Volgens de Franse krant had Metz op 1 augustus zo'n acht miljoen euro van dat bedrag moeten ontvangen. Die dag ontving Metz helemaal niets vanuit Lyon, pas tien dagen later werd er geld bijgeschreven op de rekening. Dat was echter slechts drie miljoen euro, vijf miljoen euro minder dan er was afgesproken.

John Textor, de eigenaar van Olympique Lyon, noemt de lage inkomsten uit tv-gelden als oorzaak van de wanbetaling en vraagt om geduld. Het geduld van Metz is echter op, de club is naar de juridische commissie van de Ligue 1 gestapt. Het is onduidelijk of Mikautadze hierdoor gerechtigd is om te spelen voor Lyon.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!