PSG haalt Doué voor 60 miljoen van Rennes

'PSG rondt kaping van 60 miljoen euro af en geeft Bayern het nakijken'

14 augustus om 17:39
Laatste update: 15 augustus om 10:22

Paris Saint-Germain heeft een akkoord met Stade Rennes over de transfer van Désiré Doué, zo melden Fabrizio Romano en L'Équipe. Het Franse talent zou eerst naar Bayern München vertrekken, maar nu trekt hij voor zestig miljoen euro naar de Franse hoofdstad. 

Aanstaande donderdag zal de medische keuring plaatsvinden, waarna Doué een meerjarig contract zal tekenen. De negentienjarige multifunctionele aanvaller was onlangs nog actief op de Olympische Spelen namens het thuisland Frankrijk. Bij Rennes had hij nog een contract tot de zomer van 2026. Vorig seizoen was Doué een vaste waarde bij Stade Rennes met vier goals en zes assists in 43 officiële wedstrijden.

Doué werd eerder deze zomer al hevig aan een transfer gelinkt, maar dan naar Bayern München. Toen de Duitse club de komst van Xavi Simons misliep, schakelde de club door naar de Fransman. Doué blies de deal echter zelf af, toen duidelijk bleek dat PSG ook interesse had. Het sportieve plaatje dat hem daar werd voorgeschoteld, in combinatie met het blijven in zijn geboorteland, trok hem over de streep. PSG haalde eerder ook João Neves naar Parijs.