Slot: 'Ik zie het nog niet op Sky Sports, dus dat is positief'

Slot lacht: 'Ik zie het nog niet op Sky Sports, dus dat is positief'

14 augustus om 15:42

Arne Slot merkt dat hij bij Liverpool grote schoenen te vullen heeft, maar is blij dat het niet dagelijks over zijn voorganger Jürgen Klopp gaat. De nieuwe hoofdtrainer van Liverpool voelt de steun van de supporters van The Reds, die uiteindelijk maar één doel voor ogen hebben: het succes van de club. 

"Je moet een trainer opvolgen die geliefd én succesvol was", krijgt Slot voorgelegd in een interview met Viaplay. Wat merkt de nieuwe hoofdtrainer van Liverpool daarvan? "Nou, overal waar je kijkt zie je Jürgen Klopp. Muurschilderingen, sjaals. Iemand die het zo lang, zo goed heeft gedaan... Als je negen jaar bij een club werkt, drie Champions League-finales heeft gespeeld en de eerste titel in tijden binnen heeft gebracht, dan voel je aan alles hoe groot hij hier is."

Klopp wordt niet alleen als trainer, maar ook als mens enorm gewaardeerd op Anfield. "Dat voel en proef je hier wel, maar de nieuwe manager is voor de fans van Liverpool eigenlijk op dat moment het belangrijkste. Dat hij zich goed voelt. Ze willen heel graag dat het goed gaat met de club. Het helpt dat we in de voorbereiding een aantal goede resultaten hebben behaald, waardoor het nu niet elke dag overal te lezen of te zien is en dat het niet alleen maar over de vorige manager gaat."

Slot weet dat dat gevoel ook snel weer om kan slaan. "Ik weet dat het in het voetbal binnen twee seconden weer kan veranderen, maar we hebben heel veel van die schermen met Sky Sports erop en ik zie daar weinig voorbij komen over hoe het onder Klopp was bij Liverpool, dus dat is positief", glimlacht Slot. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!