Farioli bevestigt positief nieuws voor Ajax

Farioli bevestigt Bergwijn-nieuws bij Ajax: 'Maar we moeten het wel managen'

14 augustus om 14:24

Steven Bergwijn keert donderdag tegen Panathinaikos definitief terug in de wedstrijdselectie van Ajax, zo vertelt trainer Francesco Farioli. De Italiaan wil nog niets zeggen over het aantal minuten dat de aanvaller kan gaan maken.

Bergwijn was dit seizoen nog niet eerder onderdeel van de Ajax-selectie. Hij sloot later aan vanwege zijn EK-deelname met Oranje, terwijl de linksbuiten ook kampte met wat fysieke mankementen. Het lag al in de lijn der verwachting, maar in de return tegen Panathinaikos is Bergwijn weer van de partij. Dat bevestigt Farioli op de voorbeschouwende persconferentie. "Hij zal onderdeel van de selectie zijn", zo stelt de Ajax-coach.

"We zullen het wel moeten managen, want een paar dagen geleden trainde hij nog individueel. Maar hij is natuurlijk een belangrijke speler en we willen elk mogelijk voordeel gebruiken. Steven kan veel brengen voor ons, maar hoeveel minuten hij kan maken zullen we moeten bekijken", houdt Farioli zich op de vlakte. "We moeten ook bekijken hoe de wedstrijd loopt."

Ajax verdedigt in eigen huis een 0-1 voorsprong tegen Panathinaikos. De winnaar van het tweeluik gaat naar de laatste voorronde van de Europa League, waarin een tweeluik met het Poolse Jagiellonia Bialystok wacht. De verliezer gaat in de laatste voorronde van de Conference League een pittig tweeluik tegen RC Lens afwerken.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!