VI komt met belangrijke kanttekening en sluit PSV-move Van den Berg toch niet uit

'PSV en Van den Berg toch niet uitgesloten, Stewart lijkt 'Het Spel' te spelen'

14 augustus om 13:33
Laatste update: 15 augustus om 10:19

Voetbal International heeft het nieuws dat PSV een streep zet door de komst van Sepp van den Berg genuanceerd. Dinsdag kwam naar buiten dat de Eindhovenaren doorschakelen naar FC Nordsjaelland-verdediger Adama Nagalo. Desondanks moeten fans van PSV volgens VI 'niet raar opkijken' als Van den Berg komend seizoen in het Philips Stadion te bewonderen is.

Het verhaal is bekend: PSV wil Van den Berg graag overnemen van Liverpool, maar de vraagprijs van ruim twintig miljoen euro kan de Nederlandse kampioen niet ophoesten. Daardoor kwam dinsdag het nieuws naar buiten dat PSV niet meer rekent op de komst van de stopper. Nagalo zou nu een van de nieuwe targets van Earnest Stewart zijn.

VI vermoedt echter dat deze berichtgeving onderdeel is van 'Het Spel', waarmee het medium doelt op het spel dat clubs en zaakwaarnemers spelen bij het afronden van transfers. 'De recente uitlatingen over de transfersom van Van den Berg en de reactie vanuit Eindhoven kunnen achteraf wellicht toch vooral als strategie in de eindfase van Het Spel dat wordt gespeeld, worden bestempeld', zo klinkt het.

Volgens VI is de kans dus aanwezig dat PSV gewoon nog hoopt op de komst van Van den Berg, maar het bewust door laat sijpelen dat er naar andere spelers gekeken wordt, om zo alsnog een deal met Liverpool te forceren. Zo valt het bijvoorbeeld op dat de Eindhovenaren zich volgens het weekblad nog niet bij het management van Nagalo hebben gemeld, ondanks dat de Burkinees genoemd wordt als één van de opties. 

'In de eindfase van Het Spel zal duidelijk worden wie er uiteindelijk over de langste adem beschikt. Sta er niet gek van te kijken als Sepp van den Berg straks gewoon in het rood-wit van PSV in het Philips Stadion is te bewonderen', luidt de conlusie van VI.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!